У рф відреагували на резолюцію щодо виплати репарацій Україні: «Початок агонії ООН»

Читать на русском
За словами експрезидента росії Медведєва, це спроба знайти юридичну основу для відшкодування збитків Україні із заарештованих активів рф.
Getty Images

Заступник голови Ради безпеки рф, колишній президент країни-агресора Дмитро Медведєв прокоментував резолюцію ООН про відшкодування збитків Україні з боку росії, заявивши, що те, що відбувається, нагадує «агонію ООН» як головного міжнародного інституту з примирення.

Про це російський політик написав у Telegram-каналі.

Як зазначається, Медведєв назвав резолюцію ООН спробою знайти юридичну основу для використання заарештованих російських активів.

«Англосакси явно намагаються наскребти юридичну основу для крадіжки незаконно заарештованих російських активів», – заявив Медведєв.

«Клуб підтримки» росії: які країни Генасамблеї ООН голосують проти проукраїнських резолюційЯкі країни Генеральної асамблеї ООН голосують проти резолюцій, які засуджують дії росії в Україні – на інфографіці. Крім самої рф, постійно це роблять Білорусь, Північна Корея, Сирія.

При цьому, представник Кремля вважає, що схожі ініціативи мають бути і для виплати збитків, завданих США Кореї, В'єтнаму, Іраку, Югославії та іншим постраждалим від НАТО.

Згідно зі словами Медведєва, в іншому випадку це нагадує «початок агонії ООН в якості головного міжнародного інституту з примирення».

«Кінець буде болісним для всієї міжнародної спільноти. Проживемо і без такої організації «об'єднаних націй», – написав він.

Нагадаємо, що Генасамблея ООН ухвалила проєкт резолюції щодо створення механізму компенсації Україні збитків, завданих внаслідок повномасштабного вторгнення росії.

13 жовтня Генеральна асамблея ООН ухвалила резолюцію, яка засуджує незаконну анексію росією тимчасово окупованої території 4 областей України.

На інфографіці «Слово і діло» можна подивитися, скільки коштуватиме повоєнна відбудова України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: