Рф не пускає гумвантажі на окуповані території України – ООН

Читать на русском
Окупанти не допускають гуманітарні місії та вантажі від ООН на тимчасово захоплені території України.
Ілюстративне фотоФото – aam.com.ua

Росія не допускає гуманатірні місії та вантажі ООН на тимчасово окуповані території України.

Про це повідомила помічниця речника генсека ООН Стефані Тремблей, передає Укрінформ.

«Ми не маємо доступу через лінію зіткнення», – підкреслила вона.

Війна в Україні: як здійснюються прогнози керівника ГУР Кирила БудановаЯк збуваються прогнози щодо війни в Україні, озвучені керівником розвідки Кирилом Будановим – на інфографіці.

Вона також зазначила, що гуманітарні місії розширюють свою діяльність. Зокрема, готують вантажі для доставки у райони, де ведуться активні бойові дії, а також у місця, які нещодавно перейшли під контроль України.

Протягом останніх 4 тижнів ООН разом з партнерами відправили 6 гуманітарних конвоїв у райони Харківської та Херсонської областей, які нещодавно стали доступними для міжнародних організацій. Передають воду, засоби гігієни, медикаменти, набори для перебування у сховищах взимку тощо.

За її словами, останній був призначений для 7500 осіб у 3 громадах Херсонщини.

«Ми та наші партнери продовжуємо працювати, аби збільшити обсяги екстреного водопостачання та санітарно-гігієнічних послуг», – додала Тремблей.

Нагадаємо, 11 листопада бійці ЗСУ вже зайшли до Херсона. Місто було тимчасово окуповане росіянами з 2 березня 2022 року.

Голова держави Володимир Зеленський у п'ятницю ввечері, 11 листопада, відреагував на вхід бійців ЗСУ до Херсона та оприлюднив відповідне відео.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: