В «Укренерго» спростували інформацію щодо того, коли перестануть вимикати світло в Києві

Читать на русском
Водночас, Укренерго продовжить працювати над відновленням мережі, щоб ці планові відключення були мінімальними.
Ілюстративне фотоt.me/stranaua

У Національній енергетичній компанії «Укренерго» заперечили інформацію, що нібито у Києві можуть скасувати планові відключення світла вже за тиждень.

Про це прес-служба НЕК «Укренерго» повідомляє у Телеграмі.

«У телеграм-каналах активно поширюється інформація про те, що нібито Укренерго заявило, що «у Києві можуть перестати вимикати світло вже за тиждень». Це інформація не відповідає дійсності», - заявляють у компанії.

Як підготуватися до аварійних відключень электрикиПрактично по всій Україні спостерігаються перебої з електропостачанням після ракетних ударів. Як підготуватися до аварійних відключень світла – на інфографіці.

Як зазначили в «Укренерго», планові відключення будуть тривати у Києві та у низці інших областей до завершення відповідних ремонтів та відновлення можливості електромережі передавати у ці регіони додаткову потужність, яку вони потребують.

При цьому, у НЕК цитують заяву голови «Укренерго» Володимира Кудрицького, в якій він акцентував увагу на тому, що з урахуванням проведених ремонтів прогнозуються лише планові відключення у семи областях та українській столиці, за умови, якщо не буде нових пошкоджень.

«Також він наголосив, що Укренерго продовжить працювати над відновленням мережі, щоб ці планові відключення були мінімальними. Це означає, що планові відключення триватимуть, але обсяг таких відключень можуть бути меншими. Перевіряйте інформацію, звертайтесь до першоджерел, яким у даному випадку є НЕК «Укренерго», - додали в компанії.

Нагадаємо, що у Києві може зрости тривалість відключень світла.

Раніше Мінекономіки спрогнозувало ще більше скорочення ВВП цього року через блекаути.

Також у ДТЕК заявили, що пошкоджену внаслідок ворожих обстрілів інфраструктури неможливо відновити за 2 тижні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: