Євросоюз готовий постачати Україні електроенергію в разі її дефіциту – Сімсон

Читать на русском
Якщо рф продовжить шкодити енергетичній інфраструктурі України і це спричинить гострий дефіцит електроенергії, постачати електроенергію буде ЄС.

Якщо рф продовжить шкодити енергетичній інфраструктурі України і це спричинить гострий дефіцит електроенергії, постачати електроенергію буде ЄС.

Про це повідомила єврокомісара з питань енергетики Кадрі Сімсон в інтерв'ю УНІАН.

«У нас є необхідні передумови для того, щоб ЄС постачав електроенергію в Україну. Перший крок було зроблено ще у березні, коли ми за два тижні синхронізували українську енергомережу з мережею континентальної Європи, у чому багато хто сумнівався», - сказала вона.

Як підготуватися до аварійних відключень электрикиПрактично по всій Україні спостерігаються перебої з електропостачанням після ракетних ударів. Як підготуватися до аварійних відключень світла – на інфографіці.

За словами Сімсон, електроенергія може передаватися в обох напрямках. Це означає, що Україна може експортувати та імпортувати електроенергію з ЄС.

«Україна може як експортувати, так і імпортувати електроенергію із ЄС. Очевидними є країни, які могли б продавати електроенергію Україні - це, звичайно, її найближчі сусіди. Обсяги, які можуть надати, обмежені потужностями для торгівлі, узгодженими в рамках європейської енергомережі ENTSO-E. Ми продовжуємо дуже тісно співпрацювати з ними, щоби збільшувати цей ліміт», - сказала Сімсон.

Нагадаємо, ДПЕК Київські електромережі поновили графіки стабілізаційних відключень електроенергії. Світло не обов'язково вимикатимуть на 12 годин, як допускалося у попередніх графіках.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: