Енергетики розповіли, чому не у всіх будинках вимикають світло в години відключень

Читать на русском
Через неможливість повністю забезпечити попит на електроенергію відключення триває по чотири години з тим, щоб знизити споживання і збалансувати попит і пропозицію.
Ілюстративне фотоУкраїнська правда

Через інтеграцію житлової забудови з об'єктами критичної інфраструктури, в деяких будинках в години відключень електроенергія не вимикається.

Про це виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук розповів в ефірі єдиного телемарафону.

Зазначається, що причина наявності світла в деяких будинках Києва та інших містах під час погодинних відключень полягає в дуже високій інтеграції житлової забудови з іншими об'єктами, які не належать до житлового фонду.

Як підготуватися до аварійних відключень электрикиПрактично по всій Україні спостерігаються перебої з електропостачанням після ракетних ударів. Як підготуватися до аварійних відключень світла – на інфографіці.

Як повідомляється, відповідно багато будинків змонтовано з об'єктами критичної інфраструктури, підстанціями, які забезпечують воду, зв'язок, сервери, зберігання ліків, розташування органів держвлади, правопорядку та інше. Деякі будинки приєднані на одну лінію з об'єктами критичної інфраструктури, наприклад, з лікарнями.

«Тому це значить, що неможливо вимкнути будинок, не вимкнувши об'єкт інфраструктури. Тому ми переглянули всі будинки в Києві, і залишаються зараз зі світлом саме ті, де є об'єкти критичної інфраструктури. Тому не можна їх вимикати, і вони будуть зі світлом. Всі решта будинків вимикаються відповідно до графіків, які опубліковані на сайтах нашої компанії». – сказав Сахарук.

Згідно з його словами, через неможливість повністю забезпечити попит на електроенергію відключення триває по чотири години з тим, щоб знизити споживання і збалансувати попит і пропозицію.

Нагадаємо, що для подолання дефіциту в енергосистемі 6 листопада у Києві та семи регіонах будуть застосовуватися погодинні відключення світла.

Раніше Кличко розповів, чи можливий у Києві повний блекаут.

Також українцям пояснили, чому світло іноді вимикають не за графіком.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: