Чому немає зв'язку під час відключення електроенергії – пояснення КМВА

Читать на русском
Під час відключень електрики у Києві мобільний зв'язок зникає, оскільки батареї, що живлять обладнання операторів, не встигають перезарядитись.

У військовій адміністрації Києва пояснили, чому зникає мобільний зв'язок під час віялових відключень електроенергії.

«Справа в тому, що обладнання вимагає постійного живлення. Аби забезпечити стабільну роботу, застосовують батареї. Вони можуть забезпечити роботу на 4-5 годин. Тому, коли електроенергію вимикають надовго, то акумулятори не встигають перезарядитися», – пояснили у КМВА.

Найпроблемніше питання – мобільний інтернет: мережа зазнає значного навантаження, коли більшість користувачів переходить із домашнього Wi-Fi на мобільний інтернет.

«Однак, незважаючи на це, абсолютна більшість українських мереж зв'язку зберігає свою функціональність. Вони дозволяють телефонувати або надсилати смс. Тобто швидкість відновлення зв'язку залежить від тривалості та масштабів відключення електроенергії», – додали у військовій адміністрації.

Нагадаємо, планові та аварійні відключення електроенергії 7 листопада відбуваються у Києві, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській, Полтавській областях.

У ДПЕК прогнозують, що відключення світла у Києві можуть продовжитися ще протягом двох тижнів за умови, що не буде нових обстрілів критичної інфраструктури.

Як підготуватись до аварійних відключень світла – на інфографіці «Слово і діло».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: