Перемир'я в Україні може тільки зміцнити російські сили – The Economist

Читать на русском
Дипломатичні паузи тільки дозволяють путіну зміцнити свої позиції, упорядковувати армію і спробувати взяти реванш
Ілюстративне фотоgettyimages.com

Дипломатичні паузи, перемир'я та переговори у війні з Україною потрібні в першу чергу росії та її президенту володимиру путіну. Це дозволить йому посилити свої позиції та консолідувати територіальні досягнення.

Про це повідомляє видання The Economist.

Видання зазначає, що путін останнім часом раптово пом'якшив свою ядерну риторику, а також почав називати українців «жертвами західної агресії». Але все це спрямовано не на Україну і навіть не на західні держави; в першу чергу, путін хоче залучити коливаються держави на глобальному півдні, а також запевнити у своїй осудність своїх союзників Індію і Китай.

Крім того, зазначає видання, перспектива розгрому путінської армії насторожує західні країни - вони бояться, що це може стати приводом для путіна застосувати ядерну зброю. Але з іншого боку, будь-яке зволікання грає тільки на руку путіну, дозволяючи йому зміцнити свої позиції.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський виступив на відкритті саміту G20 в Індонезії. Під час виступу Зеленський назвав десять пропозицій України для встановлення миру з росією.

Зеленський вже не раз підкреслював, що говорити про закінчення війни можна тільки після повернення всіх окупованих росією територій.

Глава МЗС рф Сергій Лавров заявив, що пропозиції Зеленського нібито нереалістичні. На що в РНБО порекомендували росії приймати озвучені умови, поки вони не стали ще більш жорстокими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: