Арахамія назвав умови для переговорів з росією

Читать на русском
Давид Арахамія заявив, що за стіл переговорів з росією можна буде сідати лише тоді, коли країна-агресор виконає умови, озвучені президентом Володимиром Зеленським.
Давид АрахаміяФото – Слуга народу

Голова парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія розповів, що для того, щоб сісти за стіл переговорів з росією, країна-агресор має виконати умови України.

Про це він написав у Telegram.

За його словами, президент Володимир Зеленський чітко озвучив умови, за яких можна говорити з росією. Серед них – відновлення територіальної цілісності, відшкодування всіх завданих збитків, покарання усіх воєнних злочинців а також дієві гарантії, що вторгнення більше не повториться.

Переговори з путіним неможливі: як змінювалася позиція ЗеленськогоІнфографіка – позиція Володимира Зеленського щодо переговорів з путіним пройшла еволюцію від переконання в необхідності діалогу до констатації, що з чинним президентом рф говорити нема про що.

Арахамія зазначив, що про переговори говорили до визволення Херсону, зокрема, у західних ЗМІ з’являлися скептичні публікації.

«Впевнений, після успіхів на Півдні вони уже не актуальні… Україна сяде за стіл переговорів тоді, коли наші умови будуть виконані», – наголосив він.

Нагадаємо, в рф запевнили, що нібито готові вести переговори з Україною, але «із урахуванням реалій, які складаються зараз».

За словами представника МЗС України, російські чиновники починають згадувати про переговори щоразу, коли російські війська зазнають поразки на полі бою. У москві не зацікавлені у відновленні миру в Україні. Імітуючи готовність до діалогу, рф намагається виграти час.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: