ВМС ЗСУ повідомили, скільки кораблів тримає росія у Чорному морі

Читать на русском
Росія вивела у Чорне море 14 кораблів, один з яких є носієм крилатих ракет Калібр, його загальний залп складає 8 ракет.
АрміяInform

У Чорному морі залишається один російський корабель з крилатими ракетами «Калібр», загальний залп яких становить 8 ракет.

Про це Військово-морські сили ЗСУ повідомляють у Телеграмі.

Як зазначається, росіяни також продовжують контролювати морські комунікації, утримуючи в Азовському морі на бойовому чергуванні один корабель.

У Середземному морі чергують 10 російських кораблів, з них 5 носіїв крилатих ракет «Калібр», загальний залп - 76 ракет.

«Всерйоз ще не починали»: як після восьми місяців війни скоротився військовий потенціал росіїЯк за час повномасштабного вторгнення в Україну скоротився військовий потенціал росії, скільки особового складу та техніки знищено – на інфографіці.

Окрім того, ВМС повідомляє, що за добу в інтересах країни-агресора прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили до Азовського моря - 30 суден, з них 4 судна рухалось з протоки Босфор.

Водночас, до Чорного моря - 32 суден, з них 9 суден продовжили рух у напрямку протоки Босфор.

Також повідомляється, що країна-агресор продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS), на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

Нагадаємо, що Туреччина з самого початку війни відмовлялася пропускати російські військові кораблі на Чорне море. У підсумку два російські кораблі, ракетний крейсер «Варяг» (сістершип потопленої українськими ракетами» Москви«) та великий протичовновий корабель «Адмірал Трибуц» зі складу Тихоокеанського флоту змушені йти назад на Тихий океан.

При цьому стало відомо, що українські бійці минулої доби, 12 листопада ліквідували ще 650 російських окупантів. Загалом рф втратила вже 80 860 військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: