Аналітики ISW оцінили удари по Чорноморському флоту рф

Читать на русском
Атаку на фрегат класу «Григорович» Чорноморського флоту росії біля Севастополя, ймовірно, здійснили ЗСУ, але це лише «стримана відповідь» на бомбардування українських міст.

Атаку на фрегат класу «Григорович» Чорноморського флоту росії біля Севастополя, ймовірно, здійснили ЗСУ, але це лише «стримана відповідь» на бомбардування українських міст.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

За інформацією аналітиків, кадри із соцмереж задокументували невідому кількість безпілотних надводних апаратів, які завдали удару щонайменше по одному фрегату класу «Григорович» у Севастополі 29 жовтня.

Пожежа на Кримському мосту: чому загорівся найзахищеніший міст у Криму і що це означає для УкраїниПро те, чому стала можливою атака на Кримський міст, хто за неї відповідальний і що це означає для України та росії – в матеріалі Слово і діло

Росіяни не визнали жодних пошкоджень фрегата класу «Григорович», подібно до того, як міністерство оборони росії заперечувало будь-які пошкодження крейсера «Москва».

У ISW нагадують, що напади на військові судна у воєнний час є законними актами війни, а не терористичними атаками. Рішення України завдати удару по фрегату з «Калібром» у цей час має сенс, враховуючи посилення російської кампанії з ударів по енергетичній інфраструктурі.

«Якби Київ віддав наказ про цю атаку, це було б пропорційною, навіть стриманою відповіддю на масштабну російську кампанію стратегічних бомбардувань цивільних об'єктів по всій Україні протягом останніх кількох тижнів», - зазначили аналітики.

Чорноморський флот має три фрегати класу «Григорович», кожен із яких здатен запускати крилаті ракети «Калібр».

Нагадаємо, вчора вночі в Криму пролунали звуки пострілів та вибухів в акваторії Севастопольської бухти. Окупаційна влада заявила, що кораблі відбивали «атаки ворожих БПЛА».

Пізніше у ЗСУ повідомили про те, що попередньою причиною ранкових вибухів в окупованому Севастополі могли стати невдалі пуски російськими військами ракет протиповітряної оборони. Офіційна інформація готується та буде надана згодом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: