Ердоган заявив, що росія чинить опір нападу з боку «Заходу, особливо Америки»

Читать на русском
Згідно зі словами турецького лідера, на тлі всього цього, безумовно, росія наразі чинить опір Заходу.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган вважає, що нині Захід «нападає на росію».

Про це повідомляє турецький телеканал TRT, цитуючи слова Ердогана.

«Ми переживаємо не звичайний процес. Росія – це не звичайна держава, це потужна держава. Звичайно, Захід, особливо Америка, нападає на росію практично безмежно. На тлі всього цього, безумовно, росія наразі чинить опір», – сказав президент Туреччини журналістам після повернення із саміту в узбекському Самарканді.

Зеленський провів переговори із Ердоганом: про що йшлосяУкраїна подякувала президенту Туреччини Реджепу Тайіпу Ердогана за активну участь у збереженні «зернової угоди».

Ердоган також розповів, що сподівається провести переговори з міністром закордонних справ росії Сергєєм Лавровим на полях саміту «Групи двадцяти», зокрема й про повномасштабну війну в Україні.

«Під час останньої зустрічі з ним (путіним - ред.) я сказав йому, що вважаю за доцільне, щоб він приїхав до Індонезії… Потім було вирішено, що до Індонезії приїде міністр закордонних справ. У ці 2-3 дні, якщо я зможу з ним контактувати, можливо, у мене буде можливість поговорити з ним про те, що він думає, які кроки вони будуть робити, особливо які кроки вони можуть зробити для того, щоб цей процес, тобто діалог, трансформувати в мир», – зазначив лідер Туреччини.

При цьому, Туреччина вже не вперше говорить про те, що на Заході намагаються використати війну в Україні для послаблення росії.

Нагадаємо, що Ердоган планує найближчими днями зателефонувати до Володимира Зеленського, щоб дізнатися його позицію щодо мирних переговорів з росією.

Раніше Ердоган заявив, що Туреччина може бути посередником у ситуації із Запорізькою АЕС - так, як і в зерновій угоді.

Також стало відомо, що Туреччина почала частково платити за російський газ у рублях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: