Туреччина почала частково платити за російський газ у рублях

Читать на русском
Туреччина почала частково платити за російський газ у рублях, а найближчими місяцями частка цих платежів поступово збільшуватиметься.

Туреччина почала частково платити за російський газ у рублях, а найближчими місяцями частка цих платежів поступово збільшуватиметься.

Про це повідомив міністр енергетики Туреччини Фатіх Донмез, пише Reuters.

За його словами, країни домовилися про рубльовий розрахунок за імпорт російського газу в Туреччину ще у вересні, але оплата у валюті рф почалася тільки зараз.

Скільки природного газу видобуває та споживає ЄвропаЄвропа видобуває газу вдвічі менше, ніж використовує. На інфографіці – рівень видобутку та споживання за останні десять років.

Міністр повідомив, що його країна також розглядає пропозицію президента рф володимира путіна щодо створення газового хаба в Туреччині. Донмез сказав, що Анкара розробить дорожню карту до кінця цього року й може провести конференцію для постачальників та покупців.

«Ми можемо організувати міжнародну газову конференцію, можливо, у січні чи лютому, щоб зібрати разом постачальників газу та країни-імпортери, щоб дізнатися про їхню думку, і ми діятимемо відповідно до цього», - заявив глава турецького Міненерго.

Раніше стало відомо про те, що країна-агресор припинить постачання газу до Європейського союзу, якщо країни-члени ухвалять рішення щодо введення обмеження цін.

Нагадаємо, Газпром дозволив Угорщині відстрочити оплату за російський газ. Після відстрочки для Угорщини до рф звернулася Туреччина.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: