Ердоган хоче знову поговорити з Зеленським про «діалог з рф»

Читать на русском
Реджеп Ердоган планує найближчими днями зателефонувати до Володимира Зеленського, щоб дізнатися його позицію щодо мирних переговорів з росією.
фото REUTERS

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що має намір знову поговорити з президентом України Володимиром Зеленським про бачення мирних переговорів з росією.

Про це пише Anadolu.

Переговори з путіним неможливі: як змінювалася позиція ЗеленськогоІнфографіка – позиція Володимира Зеленського щодо переговорів з путіним пройшла еволюцію від переконання в необхідності діалогу до констатації, що з чинним президентом рф говорити нема про що.

«Ми думаємо, як – є випадок із зерновим коридором – звідси ми можемо відкрити коридор миру, ми намагаємося це зробити. Для цього, ми вважаємо, найкращим шляхом може бути шлях від діалогу до миру. Звичайно, тільки думки пана путіна тут недостатньо. Ми також поговоримо із Зеленським, що він тут думає, як вони це бачать, ми, звичайно, поцікавимося їхньою думкою. І ми шукатимемо шляхи, щоб побачити, чи приведе це посередництво до миру», – зазначив Ердоган в інтерв'ю турецьким ЗМІ на борту свого літака, повертаючись із Узбекистану.

Нагадаємо, 2 листопада Зеленський провів телефонну розмову з Ердоганом. Він подякував президенту Туреччини Реджепу Ердогана за активну участь у збереженні «зернової угоди».

У жовтні Ердоган заявив, що помітив «пом'якшення позиції» путіна щодо питання з Україною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: