Путін назвав Ердогану «умови» для повернення до зернової угоди

Читать на русском
Влада рф погодиться повернутися до участі в зерновій угоді нібито тільки після виконання двох її умов.

Влада рф погодиться повернутися до участі в зерновій угоді нібито тільки після виконання двох її умов.

Про це заявив лідер країни-агресора володимир путін президенту Туреччини Реджепу Тайіпу Ердогану, інформує пресслужба кремля 1 листопада.

Так, за словами путіна, у нього нібито є дві умови - це «розслідування вибухів на кораблях Чорноморського флоту в Севастополі та надання Україною гарантій невикористання гуманітарного коридору у військових цілях».

Президент прокоментував заяви рф про «бойове зерно»: «хворі люди»Володимир Зеленський відреагував на заяви росії про те, що кораблі Чорноморського флоту рф атакували дронами з суден, що використовують в рамках зернової угоди.

Путін також заявив, що Україна нібито «за підтримки західних кураторів» використовувала зерновий коридор з метою атаки по інфраструктурі та кораблям, які «забезпечують безпеку маршруту».

Нагадаємо, на середу, 2 листопада, делегації ООН, Туреччини та України домовилися не планувати рух суден зерновим коридором у Чорному морі.

Нагадаємо, до полудня вівторка 1 листопада ще три судна залишили українські порти в рамках угоди щодо експорту зерна.

29 жовтня росія оголосила, що призупиняє свою участь у зерновій угоді нібито через напад на кораблі Чорноморського флоту.

У Мінінфраструктурі заявив, що Україна не має наміру припиняти роботу «зернового коридору». Вчора з портів вийшли 12 кораблів із аграрною продукцією.

У кремлі заявили, що без участі росії зернова угода буде більш «ризикованою та небезпечною». А міністерство оборони повідомило, що вважає «неприпустимим» рух судів коридором безпеки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: