Росія може завдати масованого ракетного удару по Україні під час саміту G20 – ЗСУ

Читать на русском
Російські військові можуть завдати чергового масованого ракетного удару по Україні 15-16 листопада.

Російські військові можуть завдати чергового масованого ракетного удару по Україні під час саміту «Великої двадцятки», який пройде на Балі 15-16 листопада.

Про це заявив спікер командування Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону 12 листопада.

Буданов розповів, скільки ракет та іранських дронів залишилося у росіїРакетні запаси росії майже вичерпані. Залишилося близько 13 відсотків Іскандерів, 43 відсотки Калібрів та близько 45 відсотків ракет Х-101 та Х-555.

«Усі події насуваються...і саміт «двадцятки». Вони дуже люблять приблизно на такі дні провести якісь провокації», – заявив він.

Однак Гнат зазначив, що хоч росія і продовжує накопичувати зброю, в тому числі ракети, вони все ж таки значно вичерпали свої запаси.

«Ті ракети, які були до повномасштабного вторгнення, накопичувалися роками. Їх складували, підвозили, розміщували... Це дуже складний процес виготовлення ракети. Це не один день-два робиться», – пояснив він.

Ігнат наголосив, що випустивши неймовірну кількість ракет по Україні, окупанти не можуть собі дозволити часто випускати такі самі залпи, як, наприклад, 10 жовтня. Тому вони накопичують свій запас, щоб у певний момент завдати удару.

Нагадаємо, Ігнат вже попереджав, що війська рф почали накопичувати ракети, щоб завдати нового масованого удару по Україні.

У Повітряних силах ЗСУ також повідомляли, що росіяни продовжать атакувати критичну інфраструктуру України в осінньо-зимовий період.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: