«Накопичує запаси»: у ЗСУ заявили, що росія може готувати новий масований удар по Україні

Читать на русском
Росіяни накопичують ракети та дрони для нового масованого удару по Україні, попередили у ЗСУ.
Фото: Командування Повітряних сил

Росія може накопичувати запаси ракет та безпілотників, щоб здійснити ще один масований удар по Україні. Саме з цим може бути пов'язане нинішнє відносне затишшя.

Про це в ефірі телемарафону заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Друге «24 лютого»: порівняння масованих ракетних ударів по Україні сьогодні та в перший день вторгненняРосія 10 жовтня обстріляла ракетами майже всю територію України. Порівняли сьогоднішню атаку з ударами в перший день повномасштабної війни, 24 лютого.

«Ворог побачив, що ефекту від одиночних ударів не так багато, тому що, якщо летить невелика кількість ракет, вони будуть збиті, як і «Шахеди». А коли масовані обстріли були у нас, у жовтні їх було чотири (найбільший 10 жовтня) – ворог кілька місяців накопичував свої засоби», – зазначив Ігнат. За його словами, для цього російські заводи працювали в три зміни, щоб поповнити запаси ракет.

«Таким чином, напевно, вони накопичують якийсь запас, щоб бити залпом. Це не виключається, тому що ворог не залишив своїх намірів руйнувати нашу критичну інфраструктуру», – додав спікер.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 6 листопада також заявив, що росія може здійснити повторний масований ракетний обстріл України.

У Повітряних силах ЗСУ попереджали, що росіяни продовжать атакувати критичну інфраструктуру України в осінньо-зимовий період, у тому числі енергетичні об'єкти та гідротехнічні споруди.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: