«Глава МОЗ» окупованого Криму отримав підозру від СБУ

Читать на русском
Служба безпеки України повідомила про підозру призначеному рф так званому голові МОЗ Криму Костянтину Скорупському.

Служба безпеки України повідомила про підозру призначеному рф «голові МОЗ» Криму Костянтину Скорупському. Справа стосується підлаштування медичної системи півострова під військові потреби окупантів.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Доля зрадників: кого із колаборантів на окупованих територіях вже ліквідувалиНа інфографіці Слово і діло – список ліквідованих з початку повномасштабної війни проросійських колаборантів.

За даними відомства, кримський «чиновник» організував постачання лікарських засобів, обладнання та автомобілів з медустанов півострова на потреби російських військових, які атакували південь України. Крім того, за його вказівкою місцеві лікарні було переобладнано під військові шпиталі для прийому окупантів, додали у спецслужбі.

За даними слідства, колаборантом є колишній головний санітарний лікар міст Феодосія та Судак Костянтин Скорупський, який після захоплення регіону добровільно приєднався до лав окупаційної адміністрації.

Там він отримав паспорт росії і вступив до кремлівської партії «Єдина росія», у складі якої був «депутатом Судакської міськради».

У жовтні минулого року рф призначила його «першим заступником міністра охорони здоров'я» в Криму, а 22 липня цього року він очолив це «міністерство».

«Голові МОЗ» повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) ККУ.

Нагадаємо, прокурору Запорізької області, який перейшов на бік окупантів, оголосили про підозру. Також про підозру повідомили доньці ексміністра оборони України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: