НАБУ і САП повідомили про підозру голові Рахункової палати

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку ідентифікували чергового колишнього народного обранця, який, на їхню думку, безпідставно отримував компенсації з бюджету.
Валерій Пацкан

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру колишньому народному депутату, голові Рахункової палати Валерію Пацкану в незаконному отриманні компенсації за оренду житла в Києві у 2017-2018 роках.

Про це повідомляють прес-служби органів.

«24 жовтня 2022 року за дорученням заступника генерального прокурора – керівника САП прокурором повідомлено про підозру у незаконному отриманні 117 тисяч гривень компенсації за винайм житла у столиці народному депутату України VIII скликання, який наразі обіймає керівну посаду в Рахунковій палаті», – інформує САП.

У самому повідомленні не вказується прізвище підозрюваного, проте, за інформацією «Слово і діло» з власних джерел в органах правопорядку, йдеться саме про Пацкана.

За версією слідства, на той час нардеп з вересня 2017 по березень 2018 року отримав компенсацію за винайм житла, попри наявність власної квартири у столиці. Як наслідок, з державного бюджету депутат незаконно отримав понад 117 тис. грн. Йому інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України (зловживання владою, що завдало істотної шкоди). Голові Рахункової палати загрожує до трьох років позбавлення волі.

Від «Слово і діло»: у справі Пацкана закінчуються строки притягнення до кримінальної відповідальності в березні 2023 року, оскільки за нетяжкий злочин терміни давності складають 5 років з дня вчинення правопорушення.

Нагадаємо, НАБУ та САП повідомили про підозру нардепу Анні Колесник. Раніше органи також заочно запідозрили екснардепа Олександра Грановського в організації схеми на Одеському припортовому заводі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: