Через нові удари по інфраструктурі в Києві та 4 областях введено екстрені відключення електрики

Читать на русском
У Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській областях застосовано екстрені аварійні відключення електрики. Вночі та вранці екстрені відключення були у Сумській, Харківській та Полтавській областях.

Вночі 11 листопада російські війська знову вдарили по енергетичній інфраструктурі України, через ушкодження ситуація в енергосистемі ускладнилася. В результаті у Києві та чотирьох областях почалися аварійні відключення споживачів.

Про це повідомляє «Укренерго».

Як підготуватися до аварійних відключень электрикиПрактично по всій Україні спостерігаються перебої з електропостачанням після ракетних ударів. Як підготуватися до аварійних відключень світла – на інфографіці.

«Наразі додатково застосовані екстрені аварійні відключення споживачів у м. Київ, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській областях. Це необхідно для підтримки стабільної роботи енергосистеми. Вночі та зранку були застосовані екстрені відключення у Сумській, Харківській та Полтавській областях. Наразі вони припинені та продовжують діяти планові відключення. Але поточна ситуація в енергосистемі може змінюватись, особливо під час вечірнього піка споживання електроенергії», – заявили в компанії.

В усіх регіонах України продовжують діяти планові відключення.

Нагадаємо, 7 листопада в «Укренерго» заявили, що у Києві та на півночі України відчутні поліпшення з електропостачанням можливі вже за тиждень, але лише у разі відсутності нових обстрілів з боку росії.

У країні, нагадаємо, пошкоджено близько 40% усієї енергетичної інфраструктури. Заощаджувати електроенергію українцям доведеться протягом усього опалювального сезону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: