Україна перебуває у прямому контакті з Маском, проблем зі Starlink не буде – Резніков

Читать на русском
З Ілоном Маском безпосередньо спілкується голова Мінцифри Михайло Федоров. Олексій Резніков запевнив, що проблем зі Starlink в Україні не буде.

Високопоставлені українські чиновники перебувають у прямому контакті з бізнесменом Ілоном Маском, щоб знайти вихід із розбіжностей, пов'язаних із оплатою терміналів SpaceX Starlink.

Про це міністр оборони Олексій Резніков сказав у коментарі та виданню Politico.

Жертва пропаганди чи профан у політиці: що Ілон Маск говорив і що зробив для УкраїниІлон Маск підірвав Twitter своїм планом щодо закінчення війни в Україні. Що мільярдер раніше говорив та чим допомагав Україні – на інфографіці.

«Я знаю, що у нас не буде проблем із підтриманням сервісу в робочому стані», – сказав Резніков, пославшись на «особисте спілкування» між міністром цифрової трансформації України Михайлом Федоровим та Маском.

«У них особисте спілкування, і Михайло дуже позитивно оцінив ситуацію під час останнього обговорення питання», — додав міністр.

За словами Резнікова, «якщо справа лише в грошах», то є щонайменше три джерела фінансування – Пентагон, Європа та приватні донори.

Але, незалежно від фінансування, міністр сказав, що Україна «продовжить спілкування на технічному рівні з компанією Ілона Маска».

Нагадаємо, зі ЗМІ стало відомо, що компанія SpaceX звернулася до Міністерства оборони США із проханням профінансувати послуги супутникових інтернет-терміналів Starlink в Україні.

Маск підтвердив цю інформацію, але потім заявив, що SpaceX все ж таки продовжить фінансування Starlink в Україні.

За його словами, компанія витрачає на Starlink в Україні близько 20 мільйонів доларів на місяць.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: