У росії погрожують завдати удару по комерційних супутниках США

Читать на русском
У росії заявили, що вважатимуть законною метою для удару комерційні супутники США та союзників, які використовують для допомоги Україні.

Росія може завдати удару по комерційних супутниках США, якщо вони будуть використовуватися для допомоги Україні.

Про це заявив заступник директора департаменту з нерозповсюдження та контролю над озброєннями міністерства закордонних справ рф Костянтин Воронцов, передає ТАРС.

«Особливо хотіли б акцентувати надзвичайно небезпечну тенденцію, яка чітко виявилася в ході подій в Україні. Йдеться про залучення США та їх союзниками компонентів цивільної інфраструктури у космосі, зокрема комерційної, у збройних конфліктах. Квазіцивільна інфраструктура може виявитися законною метою для удару у відповідь. В результаті дій Заходу на невиправдані ризики наражаються стійкість мирної космічної діяльності, а також численні соціально-економічні процеси на землі, від яких залежить благополуччя людей, насамперед у країнах, що розвиваються», – заявив Воронцов на засіданні Першого комітету Генеральної Асамблеї ООН.

Нагадаємо, раніше Ілон Маск заявив, що росія може знищити єдину систему зв'язку, що працює на українському фронті – Starlink.

За словами міністра оборони Олексія Резнікова, за перші два дні роботи супутника компанії ICEYE російські окупанти втратили бронетехніку на суму, яка перевищує вартість всього цього проєкту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: