Маск назвав суму щомісячних витрат на обслуговування Starlink в Україні

Читать на русском
Ілон Маск заявив, що SpaceX щомісяця витрачає близько 20 млн доларів на місяць на обслуговування Starlink в Україні. Роботу частини терміналів сплачують треті особи.
AFP via Getty Images

Компанія SpaceX втрачає близько 20 мільйонів доларів на місяць, надаючи свій супутниковий інтернет-сервіс Starlink в Україні.

Про це заявив генеральний директор компанії Ілон Маск.

Жертва пропаганди чи профан у політиці: що Ілон Маск говорив і що зробив для УкраїниІлон Маск підірвав Twitter своїм планом щодо закінчення війни в Україні. Що мільярдер раніше говорив та чим допомагав Україні – на інфографіці.

«Грошей від Міністерства оборони США немає, але кілька інших країн, організацій та приватних осіб оплачують роботу 11 тисяч терміналів із 25 тисяч. SpaceX втрачає близько 20 мільйонів доларів на місяць через неоплачені послуги та витрати, пов'язані з посиленими заходами безпеки для кібервоєнного захисту, але ми продовжимо це робити (зітхання)», – написав мільярдер у Twitter.

Нагадаємо, зі ЗМІ стало відомо, що компанія SpaceX звернулася до Міністерства оборони США із проханням профінансувати послуги супутникових інтернет-терміналів Starlink в Україні.

Маск підтвердив цю інформацію, але потім заявив, що SpaceX все ж таки продовжить фінансування Starlink в Україні. «До біса… незважаючи на те, що Starlink досі втрачає гроші, а інші компанії отримують мільярди доларів платників податків, ми просто продовжуватимемо фінансувати уряд України безкоштовно», – написав він.

При цьому у Пентагоні та Євросоюзі обговорюють можливості фінансування функціонування системи Starlink в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: