«Вони мають проблеми»: Байден прокоментував відступ росіян від Херсона

Читать на русском
Джо Байден прокоментував заяви про відступ російських військ від Херсона. За його словами, у москви є проблеми зі своєю армією.
Джо БайденФото – AFP

Президент США Джо Байден заявив, що наказ про відступ російських військ з Херсона на лівий берег Дніпра доводить, що в рф мають реальні проблеми з армією.

Про це він сказав під час брифінгу.

За його словами, росія чекала закінчення виборів до Конгресу США, щоб повідомити про відступ.

Війна в Україні: як здійснюються прогнози керівника ГУР Кирила БудановаЯк збуваються прогнози щодо війни в Україні, озвучені керівником розвідки Кирилом Будановим – на інфографіці.

«Це відведення свідчить про те, що росіяни мають деякі реальні проблеми. По-друге, це призведе принаймні до того, що дасть кожному час, щоб відкалібрувати свої позиції протягом короткого зимового періоду», – підкреслив Байден.

Він заявив, що залишається побачити, чи вирішить Україна піти на компроміс з росією. Сам американський лідер зазначив, що збирається відвідати саміт G20, де стане зрозуміло, як потрібно діяти далі.

«Мені сказали, що президент рф володимир путін навряд чи буде там (на саміті – ред.), а інші світові лідери збираються бути там. І ми матимемо можливість побачити, якими можуть бути наступні кроки», – сказав він.

Нагадаємо, росія збирається відвести свої війська з Херсона і «зайняти оборону по лівому березі річки Дніпро в Херсонській області».

Водночас радник глави Офісу президента Михайло Подоляк зазначає, поки що рано говорити про виведення російських військ із міста.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: