НАБУ повідомило про підозру екскерівництву Західного управління Держприкордонслужби

Читать на русском

Антикорупційні органи правопорядку повідомили про підозру колишньому керівництву регіонального управління Держприкордонслужбі за махінації з житлом.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру колишньому керівництву Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України та директору компанії-забудовника у заволодінні понад 14 млн грн при будівництві багатоквартирних будинків для прикордонників.

Про це повідомляють прес-служби органів.

«5 липня 2022 року детективи НАБУ за процесуального керівництва прокурорів САП повідомили трьом особам про підозру у заволодінні понад 14 млн грн при будівництві багатоквартирних будинків для ДПСУ. Йдеться про першого заступника і начальника Західного регіонального управління ДПСУ (на момент вчинення злочину) і директора компанії-забудовника. Дії підозрюваних кваліфіковані за ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України. У зв'язку з відсутністю в Україні, директора компанії про підозру повідомили заочно», – інформує НАБУ.

За версією слідства, восени 2016 року між Держприкордонслужбою та товариством було укладено угоду, відповідно до якої за рахунок виділених із бюджету коштів мали збудувати в Ужгороді 5 багатоквартирних будинків для співробітників прикордонної служби. Проте з'ясувалося, що роботи з будівництва були виконанні не в повному обсязі.

Попри це, посадовці ДПСУ підписали акти приймання виконаних будівельних робіт і перерахували на рахунки підприємства-підрядника понад 14 млн грн за роботи, які фактично не були виконані та матеріали, які не були використані про що їм було достеменно відомо.

Махінації з житлом Держприкордонслужби в Ужгороді: підозрюються троє осібNABU

За інформацією «Слово і діло», йдеться про ексначальника Західного регіонального управління ДПСУ Володимира Єгорова, його експершого заступника Руслана Краснопортка і керівника приватної багатогалузевої виробничо-торгової компанії «Захід» Володимира Олійника. У справі йдеться про будівництво компанією «Захід» п'ятьох будинків в Ужгороді за адресою вулиця Собранецька, 200. За даними органів правопорядку, вподальшому отримані від ДПСУ кошти були перераховані фірмою «Захід» на власні рахунки відкриті в інших банках і на рахунки підприємств з ознаками фіктивності.

Нагадаємо, раніше Вищий антикорупційний суд наклав грошове стягнення на експершого заступника начальника Західного регіонального управління ДПСУ Руслана Краснопортка за неявку на допит в якості свідка. Наразі Краснопортко відряджений до посольства України в Польщі на посаду першого секретаря.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: