ВАКС обрав запобіжні заходи екскерівництву Західного управління Держприкордонслужби

Читать на русском
Антикорупційний суд визначив розміри застави двох колишнім керівникам регіонального управління Держприкордонслужби
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд визначив застави колишньому начальнику Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України та його експершому заступнику у межах справи про заволодіння 14 млн грн на будівництві житла для прикордонників.

Про це повідомляє прес-служба ВАКС.

«6 липня слідчі судді ВАКС розглянули клопотання детективів НАБУ про застосування запобіжних заходів колишнім посадовцям Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України. Так, до колишнього начальника Західного регіонального управління ДПСУ слідчий суддя застосував запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 780 тис. грн. До колишнього першого заступника слідчий суддя застосував запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 1,17 млн грн», – інформує суд.

На обох підозрюваних поклали такі обов'язки: прибувати за кожним викликом та вимогою; не відлучатися із населеного пункту, в якому перебуває, без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування із особами, вказаними в ухвалах суду; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру екскерівництву Західного регіонального управління ДПСУ. За версією слідства, восени 2016 року між Держприкордонслужбою та товариством було укладено угоду, відповідно до якої за рахунок виділених із бюджету коштів мали збудувати в Ужгороді 5 багатоквартирних будинків для співробітників прикордонної служби. Проте з'ясувалося, що роботи з будівництва були виконанні не в повному обсязі.

Попри це, посадовці ДПСУ підписали акти приймання виконаних будівельних робіт і перерахували на рахунки підприємства-підрядника понад 14 млн грн за роботи, які фактично не були виконані та матеріали, які не були використані про що їм було достеменно відомо.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про ексначальника Західного регіонального управління ДПСУ Володимира Єгорова, його експершого заступника Руслана Краснопортка і керівника приватної багатогалузевої виробничо-торгової компанії «Захід» Володимира Олійника. У справі йдеться про будівництво компанією «Захід» п'ятьох будинків в Ужгороді за адресою вулиця Собранецька, 200. За даними органів правопорядку, вподальшому отримані від ДПСУ кошти були перераховані фірмою «Захід» на власні рахунки відкриті в інших банках і на рахунки підприємств з ознаками фіктивності. Напередодні підозр Краснопортка оштрафували за неявку на допит до НАБУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: