НАБУ і САП завершили розслідування махінацій з житлом Держприкордонслужби

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку відкрити матеріали розслідування стосовно двох експосадовців прикордонної служби.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування кримінального провадження про зловживання з будівництвом житла для Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України в Ужгороді.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

«НАБУ і САП завершили розслідування за підозрою трьох осіб у заволодінні понад 14 млн грн при будівництві багатоквартирних будинків для Державної прикордонної служби України. 29 серпня 2022 року стороні захисту відкрили матеріали справи для ознайомлення перед скеруванням до суду», – інформує відомство.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру екскерівництву Західного регіонального управління ДПСУ. За версією слідства, восени 2016 року між Держприкордонслужбою та товариством було укладено угоду, відповідно до якої за рахунок виділених із бюджету коштів мали збудувати в Ужгороді 5 багатоквартирних будинків для співробітників прикордонної служби. Проте з'ясувалося, що роботи з будівництва були виконанні не в повному обсязі.

Попри це, посадовці ДПСУ підписали акти приймання виконаних будівельних робіт і перерахували на рахунки підприємства-підрядника понад 14 млн грн за роботи, які фактично не були виконані та матеріали, які не були використані про що їм було достеменно відомо. Екскерівництву Західного регіонального управління ДПСУ обрано запобіжний захід у вигляді застави з обов'язками.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: