Шмигаль прокоментував можливість евакуації населення з Києва

Читать на русском
Наразі ситуація у Києві далека від того, аби оголошувати евакуацію населення, але це може трапитися в останню чергу як екстрений крок.

Наразі ситуація у Києві далека від того, аби оголошувати евакуацію населення, але це може трапитися в останню чергу як екстрений крок.

На цьому наголосив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Знову повернуся до теми про евакуацію населення з Києва чи іншого міста. Чесна розмова тут важлива й правильна. Тому ще раз наголошую на позиції уряду та відповідальних відомств: евакуація може застосовуватися в останню чергу як екстрений крок», - пояснив Шмигаль.

Як підготуватися до аварійних відключень электрикиПрактично по всій Україні спостерігаються перебої з електропостачанням після ракетних ударів. Як підготуватися до аварійних відключень світла – на інфографіці.

За його словами, завжди потрібно мати план «Б», але зараз ситуація далека від того, аби оголошувати евакуацію з будь-якого неприфронтового міста й, тим більше, зі столиці.

«Уряд, енергетики, місцева влада та комунальники паралельно продовжують підготовку до зими. Закуповуємо резервне обладнання, готуються додаткові пункти обігріву, активно ведемо переговори з міжнародними партнерами щодо доставки в Україну необхідного обладнання та техніки, щоб все швидко відремонтувати та бути готовими до різних ситуацій», – пояснив прем'єр-міністр.

Шмигаль додав, що енергетики працюють, сили ППО теж працюють. Робиться все можливе, щоб якнайшвидше відновити повноцінну роботу енергосистеми.

Журналісти The New York Times заявили, що влада Києва планує тотальну евакуацію населення у разі повної відмови електромережі – з міста збирається вивезти 3 млн осіб.

Пізніше в КМДА зазначили, що у столиці ситуація контрольована, і поки що немає причин говорити про надзвичайну ситуацію та евакуацію населення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: