Ситуація контрольована: у КМДА заявили, що наразі немає причин проводити евакуацію зі столиці

Читать на русском
У столиці ситуація контрольована, і наразі немає причин говорити про надзвичайну ситуацію та евакуацію населення.
Reuters

У столиці ситуація контрольована, і наразі немає причин говорити про надзвичайну ситуацію та евакуацію населення.

Про це повідомив директор Департаменту муніципальної безпеки Києва Роман Ткачук.

Міська влада робить все, аби мінімізувати для мешканців столиці наслідки постійних атак росії на об'єкти критичної інфраструктури. Проте вони мають бути готові до різних сценаріїв. Зокрема, і в разі повної і довготривалої відсутності електроенергії, водо- та теплопостачання.

Як підготуватися до аварійних відключень электрикиПрактично по всій Україні спостерігаються перебої з електропостачанням після ракетних ударів. Як підготуватися до аварійних відключень світла – на інфографіці.

Ткачук наголосив, що причин для розмов про евакуацію наразі немає. Та місцева влада напрацьовує план, щоб уникнути хаосу в процесах, які мають працювати на мінімізацію ризиків для населення.

«Система цивільного захисту має бути готова до різних варіантів, але це не означає, що ми зараз готуємося проводити евакуацію. Щоб реагувати правильно, ми мусимо мати план на всі можливі випадки», – заявив директор департаменту.

Нагадаємо, журналісти The New York Times заявили, що влада Києва планує тотальну евакуацію населення у разі повної відмови електромережі – з міста збираються вивезти 3 млн осіб.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: