У ДТЕК розповіли, коли зможуть скасувати відключення світла в Києві

Читать на русском
Віялові відключення світла у Києві можуть тривати ще протягом двох тижнів у тому випадку, якщо не буде нових ворожих обстрілів критичної інфраструктури.

Віялові відключення світла у Києві можуть тривати ще протягом двох тижнів у тому випадку, якщо не буде нових ворожих обстрілів критичної інфраструктури.

Про це йдеться у заяві директора ДПЕК Дмитра Сахарука у телемарафоні у понеділок, 7 листопада.

Як підготуватися до аварійних відключень электрикиПрактично по всій Україні спостерігаються перебої з електропостачанням після ракетних ударів. Як підготуватися до аварійних відключень світла – на інфографіці.

За його словами, аварійні та планові відключення електроенергії застосовуються через дефіцит електроенергії в центральному та північному регіонах.

Сахарук додав, що відключення триватимуть доти, доки не будуть відремонтовані лінії та енергетична інфраструктура для того, щоб передавати електроенергію до Києва з інших регіонів України, або не будуть додані генеруючі потужності.

«Якщо не буде нових обстрілів та руйнувань, то відремонтувати все можна найближчим часом... Давайте скажемо протягом двох тижнів», - сказав він.

Виконавчий директор також зазначив, що за таких частих відключень жителі намагаються зробити всі свої домашні справи, коли з'являється світло. Тому про великий обсяг економії не йдеться.

Нагадаємо, у понеділок, 7 листопада, у Києві через зростання дефіциту електроенергії можуть застосовуватися екстрені відключення світла. Причина - надто зростання споживання.

Раніше стало відомо, що у понеділок, 7 листопада, в Україні в деяких областях країни та столиці все ще діятиме графік планових відключень паралельно з аварійними відключеннями електроенергії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: