Шмигаль уточнив, коли застосовуватиметься евакуація з областей із пошкодженою інфраструктурою

Читать на русском
Евакуація з окремих громад чи регіонів застосовуватиметься в останню чергу як екстрений крок, заявили у Кабміні.

Евакуація людей з окремих громад чи регіонів через пошкодження критичної інфраструктури буде застосовуватися в останню чергу як екстрений крок.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду у вівторок, 1 листопада, передає пресслужба Кабміну.

Ракетами та дронами пошкоджено 18 об'єктів у десяти областях – ШмигальВнаслідок ранкової атаки росії пошкоджено 18 об'єктів інфраструктури, більшість з яких енергетичні.

«Стосовно евакуації з окремих громад чи регіонів, про яку вчора були новини. Зараз ми закликаємо людей виїжджати лише з тих громад, які розташовані в безпосередній близькості до лінії бойових дій. Дійсно, плани евакуації розроблені для кожного регіону, але це екстрений крок, який ми будемо застосовувати в останню чергу. Такий сценарій теж можливий, але ми зробимо все, щоб його не допустити», – сказав він.

Прем'єр зазначив, що держава готується та запасається додатковим обладнанням для вирішення енергетичних проблем.

«Українці також мають готуватися до складної зими та мати запаси технічної води, ліхтариків, повербанків, теплого одягу, батарейок та інших речей», – додав Шмигаль.

Нагадаємо, 31 жовтня голова Київської ОВА Олексій Кулеба заявив про те, що мешканців Київщини можуть тимчасово переселити до інших регіонів у тому випадку, якщо ситуація з електроенергією стане критичною.

Вранці 31 жовтня росія знову влаштувала масову атаку ракетами і дронами на об'єкти інфраструктури України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: