Шмигаль розповів про подальшу роботу 5 підприємств, які перейшли у держвласність

Читать на русском
Укрнафта, Укртатнафта, АВТОКРАЗ, Мотор-Січ та Запоріжтрансформатор працюватимуть без зупинки на задоволення оборонних потреб України, заявив Шмигаль.

П'ять стратегічних підприємств «Укрнафта», «Укртатнафта», АВТОКРАЗ, «Мотор-Січ» та «Запоріжтрансформатор» працюватимуть без зупинки на задоволення оборонних потреб держави для якнайшвидшої перемоги у війні.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на брифінгу в понеділок, 7 жовтня.

Майже 20 російських підприємств ВПК, які постачають техніку на війну з Україною, не під санкціями – StateWatchУ росії 18 компаній ВПК, чия техніка бере участь у війні проти України, досі не перебувають під санкціями.

За словами Шмигаля, «ці 5 підприємств мають забезпечувати повною мірою оборонні потреби нашої держави у воєнний час. Підприємства стратегічно важливі, постачають продукцію, яка є критично необхідною для потреб нашої армії».

«Вони мають працювати 24/7 для потреб нашої держави», – наголосив він.

За його словами, підприємства, які вже працювали, отримають більше замовлень і більше гарантій від держави щодо виробництва продукції. Роботу підприємств, які на сьогоднішній день не функціонували, буде відновлено, а працівники повернуться у виробничий процес.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що у власність держави переходять стратегічно важливі підприємства, пов'язані з Костянтином Жеваго, Ігорем Коломойським, В'ячеславом Богуслаєвим та Костянтином Григоришиним.

Секретар РНБО Олексій Данілов уточнив, що стратегічні підприємства вилучено на час воєнного стану, після його закінчення активи повернуть власникам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: