Окупанти ховають ракети та дрони на території однієї з АЕС у росії – ГУР

Читать на русском
У підземні ангари підприємства Курскатоменергоремонт у Курській області російські військові завозили ракети до С-300.

Російські військові використовують територію Курської АЕС для зберігання та обслуговування ракет. Крім того, вони можуть ховати там також іранські дрони-камікадзе.

Про це повідомило Головне управління розвідки Міноборони 4 листопада.

Буданов розповів, скільки ракет та іранських дронів залишилося у росіїРакетні запаси росії майже вичерпані. Залишилося близько 13 відсотків Іскандерів, 43 відсотки Калібрів та близько 45 відсотків ракет Х-101 та Х-555.

Як повідомляється, останні кілька тижнів у підземні ангари підприємства Курскатоменергоремонт в районі селища Іванино Курської області російські військові завозили ракети до комплексів С-300.

Також наприкінці жовтня помічено прибуття до цих ангар кількох цивільних вантажівок на іранських автомобільних номерах з невідомим вантажем.

«Не виключено, що зазначений об'єкт підвищеної небезпеки, безпосередньо наближений до Курської АЕС (місто Курчатів), використовується російськими ЗС у військових цілях», – заявили у розвідці.

Так, може йтися про таємне розміщення та обслуговування боєприпасів до ракетного озброєння та іранських БПЛА на території атомної станції.

«Не виключається наявність у вказаних підземних сховищах іранських балістичних ракет. Наведена інформація має стати предметом ретельної перевірки з боку представників відповідних міжнародних організацій. Насамперед – МАГАТЕ», – зазначили у відомстві.

Нагадаємо, за даними західних ЗМІ, Іран готується відправити рф тисячу ракет та ударних дронів. Також повідомлялося, що Іран постачає росії БПЛА одразу двома шляхами, морським та повітряним.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: