Іран готується відправити росії тисячу ракет і ударних дронів – CNN

Читать на русском
Іран може до кінця року передати росії нову партію зброї – близько тисячі одиниць, у тому числі балістичні ракети малої дальності та дрони.
West Asia News Agency/Reuters

Іран готується відправити до росії ще близько тисячі одиниць зброї, у тому числі балістичні ракети малої дальності класу «земля-земля» та додаткові ударні безпілотники для використання у війні проти України.

Про це повідомляє CNN із посиланням на офіційних представників західної країни, яке уважно стежить за іранською програмою озброєнь.

Постачальник дронів для росії з посольством у Києві: як розвивалися дипвідносини України та ІрануВід торговельного партнерства до катастрофи літака МАУ та постачання дронів для вбивства українців – як розвивалися відносини України та Ірану.

За словами чиновників, остання партія зброї Ірану для росії включала близько 450 безпілотників.

Ця нова очікувана поставка ознаменує значне збільшення підтримки Іраном військових зусиль росії. Точні терміни прибуття зброї до росії невідомі, але офіційні особи вважають, що це обов'язково станеться до кінця року.

У понеділок високопоставлений представник Міністерства оборони США заявив, що вони не мають інформації про те, що Іран готується відправити росії ракети.

Нагадаємо, після постачання дронів-камікадзе росії Міністерство закордонних справ офіційно звинуватило Іран у співучасті в агресії проти України. Крім того, МЗС запропонувало президенту Зеленському розірвати дипломатичні відносини з Іраном.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: