У Повітряних силах пояснили, як можуть працювати «у зв'язці» різні системи ППО

Читать на русском
Німецька система IRIS-T SLM, бачить кілька сотень цілей і може передавати ці цілі операторам інших комплексів ППО - будь це NASAMS або Patriot
Ілюстративне фотоapa.az

Системи протиповітряної оборони, які передали Україні західні союзники, можуть працювати не окремо один від одного, а в складі єдиної інформаційної системи, оскільки в цьому випадку вони будуть більш ефективні в справі захисту неба.

Про це розповів речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі Національного телемарафону.

Ракетні удари по Україні: які системи ППО обіцяли надати союзникиСША, Німеччина, Франція, Британія, Нідерланди та Іспанія пообіцяли надати Україні системи ППО. Докладніше – на інфографіці.

«Безумовно, системи IRIS-T, NASAMS і навіть перспективна для України Patriot можуть працювати в єдиному інформаційному полі» - пояснив він.

За його словами, німецька система IRIS-T SLM бачить кілька сотень цілей і може передавати ці цілі операторам інших комплексів ППО - будь це NASAMS або Patriot.

«Тобто, якщо там не влучили та воно полетіло далі, відпрацюють вже по цій цілі інші системи. І це дуже серйозний крок до такої автоматизованої системи управління» - зазначив він.

Нагадаємо, США розглядають можливість відправки Україні зі своїх складів зенітно-ракетних комплексів (ЗРК) HAWK, щоб допомогти захиститися від атак російських безпілотників і крилатих ракет.

Також наші аналітики порівняли системи протиповітряної оборони IRIS-t І NASAMS, які обіцяли передати Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: