Країни ЄС відправили Україні 500 електрогенераторів – подробиці

Читать на русском
Для підтримки доступу до електроенергії та опалення 17 країн ЄС надіслали 500 електрогенераторів в Україну через механізм цивільного захисту ЄС.
Ілюстративне фото

Сімнадцять країн Євросоюзу долучилися до допомоги енергетичному сектору України, який зазнав значних пошкоджень внаслідок атак російських загарбників. Україні передали пів тисячі електрогенераторів.

Про це Управління ЄС із питань цивільного захисту та гуманітарної допомоги повідомляє у Твіттері.

«Енергетичній інфраструктурі України завдано серйозної шкоди. Для підтримки доступу до електроенергії та опалення 17 країн ЄС надіслали 500 електрогенераторів в Україну через механізм цивільного захисту ЄС», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, до переліку країн, що долучилися до допомоги енергетичному сектору України, увійшли Словенія, Словаччина, Ірландія, Австрія, Швеція, Іспанія, Німеччина, Італія, Данія, Фінляндія, Естонія, Бельгія, Болгарія, Люксембург, Кіпр, Польща та Франція.

Нагадаємо, як повідомляв прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, найбільше об'єктів підключено до тепла у Житомирській, Закарпатській та Харківській областях. Також Україна \ від донорів отримала 700 генераторів та ще 900 буде доставлено від них найближчим часом.

Напередодні Іспанія передала Україні генератори, що допоможуть підтримувати енергозабезпечення лікарень та інших об'єктів медицини.

«Слово і діло» зібрало поради, як українцям підготуватися до зими та можливих перебоїв з енергопостачанням.

З інфографіки можна дізнатися, яка мінімально допустима температура у будинках мешканців деяких країн Європи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: