Кличко розповів, чи можливий у Києві повний блекаут

Читать на русском
Віталій Кличко заявив, що ймовірність відключення води, світла та зв'язку у Києві існує. Влада готова до подібного сценарію.
Віталій КличкоФото – Вечірній Київ

Мер Києва Віталій Кличко розповів, чи можливо, щоб столиця залишилися без води, електрики та зв’язку. За його словами, такий варіант не виключають.

Про це він розповів в ефірі національного телемарафону.

«Ми робимо все, щоб цього (повного блекауту – ред.) не сталося. Але давайте будемо відвертими, наші вороги роблять все для того, щоб місто було без тепла, електрики та водопостачання, і щоб ми всі померли», – зазначив Кличко.

Київщина може залишитися без світла на 2 тижні – ОВАМешканці Київської області можуть залишитися без електропостачання на 2 тижні. Це залежить від обстрілів російських окупантів.

Міський голова підкреслив, що внаслідок атак російських окупантів все ж можливий подібний сценарій. Саме тому влада вже прораховує всі можливі варіанти, щоб підготуватися та витримати.

Зокрема, у Києві вже підготували великий запас палива, генераторів, їжі та питної води. Крім того, обладнали пункти обігріву. Також очікують, що медичні установи продовжуватимуть працювати.

«Ми готові до різних сценаріїв, руки ми не опускатимемо», – підсумував мер.

Нагадаємо, у Києві та семи областях запроваджуються аварійні відключення світла, оскільки почало зростати споживання електрики. Раніше опубліковані графіки не дійсні.

Українцям також розповідали, чому інколи світло можуть вимикати не за графіком.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: