У 3 областях України відключатимуть світло всім споживачам – Укренерго

Читать на русском
У трьох областях через обстріли окупантів по енергетичній інфраструктурі вводять обмеження електропостачання для всіх споживачів.
Ілюстративне фотоФото – Економічна правда

У Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях запроваджують тимчасові обмеження постачання електроенергії через обстріли російських окупантів.

Про це повідомляє Укренерго у Telegram.

Обсяги для обмеження компанія надала операторам розподільчих мереж. Світло відключатимуть усім категоріям споживачів.

Як підготуватися до аварійних відключень электрикиПрактично по всій Україні спостерігаються перебої з електропостачанням після ракетних ударів. Як підготуватися до аварійних відключень світла – на інфографіці.

Такі контрольовані обмеження запроваджують для того, щоб зменшити навантаження на мереж та підтримати стале балансування енергосистеми. Також це дозволить уникнути повторних аварій після того, як електромережі були ушкоджені ракетними обстрілами та атаками дронів російських загарбників.

«Це дає можливість енергетикам якомога швидше відновити ушкоджені енергооб’єкти, балансувати систему та забезпечувати енергоживленням споживачів», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, «Укренерго» з ранку 2 листопада запровадило в Україні погодинні відключення світла у Києві, північних, центральних та східних областях.

Пізніше стало відомо, що у Сумській, Харківській та Полтавській областях тимчасово скасували погодинні графіки відключення електроенергії – відключатимуть залежно від ситуації.

Також повідомлялося, що у Києві можливі екстрені відключення світла поза графіками.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: