У Скадовську окупанти публічно стратили медсестру – ЗМІ

Читать на русском
За даними ЗМІ, у захопленому Скадовську росіяни публічно стратили місцеву медсестру, яка протестували проти окупації.
СкадовськФото – AP

У тимчасово захопленому Скадовську Херсонської області російські окупанти публічно стратили 56-річну місцеву мешканку Тетяну Мудренко, яка працювала медсестрою.

Про це повідомляє Financial Times із посиланням на свідчення сестри загиблої Наталі Чорної.

Відомо, що Мудренко активно виступала проти російськох окупації. Зокрема, на початку жовтня вона розкритикувала українських поліцейських, які почали співпрацювати з росіянами. Також вона вигукнула: «Скадовськ – це Україна!».

На Херсонщині росіяни створюють непридатні умови для життя людей – ОК «Південь»У Херсонській області російські окупанти створюють непридатні умови для життя цивільних людей. Зокрема, вимикають світло, воду та інтернет.

За даними очевидців, після цього конфлікту жінку та її 60-річного цивільного чоловіка Анатолія Орєхова затримали загарбники. Вже 15 жовтня її сестрі повідомили, що Мудренко мертва.

Чорна розповіла, що їй подзвонила жінка, яка сказала, що «Таню повісили. Їй щось влили в рот, а потім повісили перед будівлею суду».

Після того, як Орєхова звільнили, у нього була зламана рука, а на тілі виявили сліди від побоїв. Йому дозволили поховати дружину, однак після цього він знову зник.

У місцевому морзі з Чорною відмовилися говорити. Однак через деякий час їй надіслали свідоцтво про смерть сестри, де причиною смерті вказали «механічну асфіксію».

У виданні наголосили, що деякі деталі щодо ймовірного викрадення та вбивства Тетяни Мудренко перевірити неможливо, адже це відбувалося у зонах, куди доступу для західних журналістів немає. Водночас журналісти проаналізували свідоцтво про смерть жінки та слова місцевих мешканців, які підтверджують заяви Чорної.

Нагадаємо, у селі Новоолександрівка Херсонської області під час окупації російські загарбники розстріляли неповнолітнього хлопчика.

Також у звільненому від російських окупантів смт Високопілля Херсонської області знайшли тіла мирних мешканців, яких вбили росіяни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: