Резніков розповів, що сповільнює рух підрозділів ЗСУ на Херсонщині

Читать на русском
Бійці ЗСУ продовжують вести наступ на Херсонщині, але погодні умови дещо уповільнюють рух українських підрозділів.

Бійці ЗСУ продовжують вести наступ на Херсонщині, але погодні умови дещо уповільнюють рух українських підрозділів.

Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков під час брифінгу.

«Погода також впливає на перебіг війни. Тому коли дощовий режим включають небеса, ми від цього теж залежні. І аграрний регіон Херсонська область має багато систем, каналів, які вороги використовують як траншеї. Це трохи сповільнює рух наших військ. Але я вірю, що ми завершимо війну шляхом повної деокупації всіх українських земель», - наголосив Резніков.

Росіяни втричі збільшили інтенсивність атак на деяких ділянках фронту – ЗалужнийРосійські окупанти втричі збільшили інтенсивність бойових дій на окремих ділянках фронту, щодня відбувається до 80 атак.

Він також відреагував на інформацію про можливу втечу окупантів з Херсона. Він назвав такі провокації з боку росіян інформаційними операціями.

«Ми вважаємо, що вона (інформація про відступ окупантів у Херсоні, – ред.) несе дві складові. Перше – це елементи ІПСО, ми серйозно ставимося до будь-яких офіційних повідомлень з боку нашого ворога. Ми довіряємо лише даним нашої розвідки. Їхня звичка до актів доброї волі нам з вами давно відома», - заявив міністр.

За його словами, окупанти, ймовірно, готові тікати з Херсона, як це раніше було у Київській, Чернігівській, Сумській областях та на острові Зміїний. Однак для цього українські захисники мають спровокувати їх.

«Звичайно, я думаю, що потенційно вони готові до чергового акту доброї волі щодо лівого берега Дніпра в районі Херсона, але для цього їм знадобиться втратити певний свій потенціал завдяки діям наших ЗСУ у відповідь», - додав Резніков.

Нагадаємо, президент рф володимир путін заявив, що з тимчасово окупованого Херсона, потрібно вивезти мирних жителів. Причина – активні наступальні воєнні дії.

Раніше в РНБО повідомили, що ситуація в Херсоні непроста, але плани ворога зрозумілі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: