Окупанти наказали всім жителям Нової Каховки покинути місто до 7 листопада – Хлань

Читать на русском
За словами депутата, на місце вигнаних окупантами місцевих жителів заселяються російські військові, переодягнені в цивільне
Ілюстративне фотоПропаганда Кремля

Окупанти намагаються насильно виселити всіх мирних жителів з Нової Каховки в Херсонській області. По місту вже третій день їздять автомобілі з гучномовцями, які попереджають, що всі люди повинні покинути місто до 7 листопада.

Про це розповів депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань на брифінгу 3 листопада.

Окупанти збираються «відселити» до 70 тисяч осіб із 15-кілометрової зони біля Дніпра на ХерсонщиніУ Херсонській області окупаційна влада розширила зону евакуації – збирається відселити до 70 тисяч людей у 15-кілометровій зоні вздовж лівого берега Дніпра.

За його словами, окупанти обіцяють організувати виїзд з міста, але куди та на чому - не зрозуміло. В основному, відзначаються саме вимоги покинути місто і нерідкі випадки примусового виселення з будинків.

«Вже відзначається примусове виселення з приватних будинків і Каховки й Нової Каховки, які розташовані безпосередньо близько до узбережжя річки Дніпро. Спершу таку інформацію подавали з Голої Пристані, і з Олешків. І там в першу чергу окупанти почали ось це так зване виселення з приватних будинків» - зазначив він.

За словами депутата, на місце вигнаних окупантами місцевих жителів заселяються російські військові, переодягнені в цивільне.

За даними глави Миколаївської ОВА Віталія Кіма, жителів Херсонської області примусово виселяють з будинків, щоб заселити туди мобілізованих росіян. Окупанти сподіваються, що вони обживуться і не захочуть тікати.

У ГУР МО вважають, що операція зі звільнення Херсона може тривати до кінця листопада. Зараз на Херсонщині перебувають найбільш боєздатні сили армії рф, до яких підтягують і мобілізованих.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: