Окупанти провокують екологічну катастрофу на Херсонщині – ОВА

Читать на русском
У Херсонській області через дії російських загарбників може статися екологічна катастрофа, яка може мати міжнародні наслідки.
ХерсонщинаФото – t.me/khersonskaODA

Херсонській області загрожує екологічна катастрофа. Її провокують російські окупанти – підривають плавальні засоби біля пристаней та причалів Дніпра та його притоків.

Про це повідомив голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич у Telegram.

Через підриви тонни мастил та пального потрапляють у воду, шкідливі речовин течією відносить до дельти Дніпра. Після цього вони рухаються у бік заповідної зони Національного природного парку «Нижньодніпровський». Далі вони можуть потрапити у Чорне море.

Салліван прибув до Києва та запевнив, що США зроблять «все можливе» для звільнення ХерсонаРадник американського президента з національної безпеки Джейк Салліван відвідав із незапланованим візитом Київ.

«Ці території охороняються Рамсарською конвенцією про водно-болотні угіддя, які мають міжнародне значення головним чином як середовища існування водоплавних птахів. Тому ця екологічна катастрофа може мати й міжнародні наслідки», – йдеться у повідомленні.

За оцінками, пально-мастильні матеріали можуть призвести до знищення річкової флори та фауни. Через дії росіян ця місцевість може бути забруднена на десятки років.

Щоб ліквідувати наслідки, необхідно перекрити нафтові плями та зібрати їх. Однак Україна цього не може зробити, адже не може потрапити на тимчасово окуповані території.

Нагадаємо, на тимчасово окупованій території Херсонської області російські загарбники навмисне створюють для мирних мешканців умови, які не є придатними для життя. Зокрема, відключають людям електропостачання, воду та доступ до інтернету.

Операція зі звільнення Херсона може тривати до кінця листопада. Нині на Херсонщині знаходяться найбоєздатніші сили армії рф, до яких підтягують і мобілізованих.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: