У НАТО повідомили про ризики повторних зупинок роботи «зернового коридору»

Читать на русском
Генсек Альянсу відповів на питання про можливі ризики повторного припинення трафіку зерновим коридором.
Ілюстративне фото

Ризики нових зупинок «зернового коридору» все ще існують поки триває війна. Українське зерно має безперешкодно надходити у країни світу, а війна має бути припинена.

Про це Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив в інтерв’ю турецькому телеканалу NTV.

Як зазначається, генсек Альянсу відповів на питання про можливі ризики повторного припинення трафіку «зерновим коридором».

«Зерновий коридор»: Україна відправила вже 10 млн тонн агропродукціїЗа три місяці зернової угоди Україна експортувала 10 млн. тонн агропродукції до 43 країн світу.

«Оскільки війна триває, ризики триватимуть. Щоб побороти голод, українське зерно має й надалі надходити у світ. Для цього путін повинен закінчити війну. В умовах війни зернова угода є надзвичайно важливою», - сказав Столтенберг.

При цьому, щодо ризику застосування росією ядерної зброї, то керівник НАТО вважає його низьким.

«Ризик застосування росію ядерної зброї в Україні низький, але наслідки будуть величезними, тому ми сприймаємо це дуже серйозно», - сказав Столтенберг.

Водночас, очільник Альянсу вкотре наголосив на тому, що росія діє безвідповідально та необачно, застосування ядерної зброї змінить природу конфлікту, переможців у ядерній війні бути не може, й в НАТО стежать за ситуацією.

Нагадаємо, 2 листопада росія заявила про намір відновити участь у зерновій угоді. Як сказав Михайло Подоляк, таке рішення рф прийняла, оскільки зрозуміла, що ця ініціатива працюватиме і без її участі.

Президент Володимир Зеленський наголосив, що російський шантаж із приводу зернової ініціативи виявився безрезультатним.

Також стало відомо, що Україна не брала жодних нових зобов'язань щодо зернової угоди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: