Зернова ініціатива продовжиться, шантаж рф безрезультатний – Зеленський

Читать на русском
Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні заявив, що зернова ініціативе буде продовжуватись, а російський шантаж ні до чого не призвів.
Володимир ЗеленськийФото – president.gov.ua

Президент Володимир Зеленский наголосив, що російський шантаж щодо зернової ініціативи виявився безрезультатним, адже вона все ж продовжиться. За його словами, російська агресія зазнає значного провалу.

Про це глава держави заявив у вечірньому відеозверненні.

«Сьогодні в нас є вагомий дипломатичний результат для нашої держави й усього світу – експортна зернова ініціатива продовжить працювати. Російський шантаж ні до чого не призвів», – сказав він.

Переговори з путіним неможливі: як змінювалася позиція ЗеленськогоІнфографіка – позиція Володимира Зеленського щодо переговорів з путіним пройшла еволюцію від переконання в необхідності діалогу до констатації, що з чинним президентом рф говорити нема про що.

Президент зазначив, що всі переконалися, що лише росія загрожує глобальній продовольчій безпеці. Це відбилося на біржах, адже пшениця і кукурудза почали дешевшати.

«Щоразу, коли активізується російський шантаж, продовольство дорожчає. І щоразу, коли світ не піддається на шантаж, агропродукція дешевшає. А якби російського нападу на Україну не було, то не було б навіть і примарної загрози глобальної продовольчої кризи», – наголосив Зеленський.

Також глава держави провів Ставку Верховного Головнокомандувача. Зокрема, обговорили ситуацію на Донеччині, де тривають найжорстокіші бої. Також розглянули ситуацію на Харківському, Луганському, південному напрямках, а також на кордонах нашої країни.

Президент прокоментував вимоги Кремля гарантій безпеки від України. Він нагадав, що раніше цього ж рф вимагала від США.

«Це показує й те, якого провалу зазнала російська агресія, і те, наскільки ми з вами міцні, коли зберігаємо єдність. Мільйони українців, українок, які воюють і працюють заради нашої свободи. І мільйони людей по всьому світу, які допомагають нам протистояти російському терору. Разом ми забезпечимо поразку держави-терориста та її покарання за терор», – підсумував Зеленський.

Нагадаємо, Зеленський провів переговори з президентом Туреччини Таїпом Ердоганом. Лідери країн, зокрема, обговорили подальші кроки щодо повернення українських бранців та політв'язнів.

Також Зеленський провів зустріч із міністром закордонних справ, Європейського Союзу та співробітництва Іспанії Хосе Мануелем Альбаресом. Під час бесіди було порушено актуальні питання європейської та євроатлантичної інтеграції України, відновлення енергетичної інфраструктури України після останньої хвилі ракетного обстрілу з боку росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: