Керівництву рф вдалося мобілізувати до 200 тисяч осіб – Маляр

Читать на русском

Росія змогла мобілізувати до 200 тис. осіб із заявлених 300 тисяч.

Про це заявила під час сьогоднішнього брифінгу заступник міністра оборони Ганна Маляр.

«Керівництво росії продовжує проведення першого етапу мобілізації з 26 вересня по 25 листопада. Станом на середину жовтня, за даними нашої розвідки, призвано близько 200 тис. осіб, це приблизно 66,7% від заявленої кількості, яку вони планували зібрати (300 тис. – ред.)», - сказала Маляр.

Експерт оцінив економічні наслідки мобілізації у росіїМобілізація у росії. Негативні наслідки на економіці будуть відчуватися протягом щонайменше кількох років, припускають експерти.

Заступник міністра додала, що за даними розвідки, в росії триває доукомплектування 107-го та формування 24-го регулярних та резервних полків та батальйонів загальною чисельністю близько 146 тис. осіб. Це, за її словами, відбувається у всіх військових округах, північному флоті та повітряно-десантних військах.

Маляр наголосила, що у зв'язку з прискореними темпами мобілізації противник не встигає вирішити проблеми з розміщенням особового складу, із забезпеченням навчально-матеріальної бази та речового майна для забезпечення мобілізованого особового складу, а також інструкторів щодо належної підготовки мобілізованих.

Раніше ЗМІ повідомляли про те, що у росії визнали, що оголошення мобілізації вдарило по економіці.

Крім того, мобілізація у поєднанні з втечею росіян за кордон і втратами на війні прискорює демографічний крах Росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: