Російські окупанти вже застосовують по Україні нові авіаційні ракети – ЗМІ

Читать на русском
Х-32 – це російська модифікація радянської протикорабельної авіаційної ракети Х-22. Останні вже неодноразово застосовувалися по Україні
Ілюстративне фотоПропаганда Кремля

Російські окупанти вже почали застосовувати по цілях в Україні нові та дефіцитні ракети Х-32. Ці ракети призначені для прориву протиповітряної оборони та в росії пафосно називаються «вбивці авіаносців».

Про це повідомляють російські пропагандистські ЗМІ.

«Російські дальні бомбардувальники в ході «спецоперації» завдавали високоточні удари по військових об'єктах України новими крилатими ракетами Х-32, також відомими як «вбивці авіаносців» – сказано в повідомленні.

Вчорашній масований ракетний удар по Україні міг коштувати росії 760 млн доларів – ForbesРосія 31 жовтня випустила по Україні ракет та безпілотників на суму орієнтовно 760 млн доларів.

При цьому офіційних підтверджень з обох сторін цьому немає, а єдиний ймовірний прецедент застосування такої ракети – атака на Краматорськ 6 травня, Цей варіант озвучили українські профільні ЗМІ. Однак офіційно про це також нічого не було сказано.

Х-32 – це російська модифікація радянської протикорабельної авіаційної ракети Х-22. Останні вже неодноразово застосовувалися по Україні. Х-32 прийнята на озброєння у 2016 році, у рф цих ракет небагато. Вважається, що вона летить на відстань до тисячі кілометрів і може долати ППО – в тому числі ППО авіаносних груп США.

Рано вранці 2 листопада росія направила на Одеську області три крилаті ракети. Всі вони були збиті над морем силами протиповітряної оборони.

Нагадаємо, окупанти 31 жовтня знову завдали масованих ракетних ударів по об'єктах критичної інфраструктури України. Вони випустили 55 крилатих ракет, ППО збила 45 з них.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: