У ЗСУ прокоментували падіння збитої ракети рф над Молдовою

Читать на русском
На території Молдови справді могли впасти уламки збитої російської ракети, спрямованої на Україну.

На території Молдови справді могли впасти уламки збитої російської ракети, але бійці ЗСУ працювали по цілі, яка залетіла на територію України.

Про це повідомив речник командування ПС ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону у понеділок, 31 жовтня.

Глава Нацполіції назвав кількість постраждалих внаслідок ранкової атаки рфЗа словами глави Нацполіції, 13 людей постраждали внаслідок масованого удару рф по Україні сьогодні вранці.

«Летела над територією України. Було застосовано проти неї ракету, і очевидно, що уламки таки могли потрапити (не виключено) на територію Молдови. Але це вже можна буде побачити, коли місцева влада знайде ті уламки ракети, які справді там є. Але Повітряні сили працювали за повітряною метою, яка залетіла на територію України», – сказав Ігнат.

Він наголосив – росія використовує повітряний простір суверенної держави Молдови для терористичних атак України. Ігнат звернув увагу, що це ще один злочин, який треба документувати для поінформованості Заходу.

«Не вперше вони через Молдову б'ють ракетами по Україні, зокрема на захід, на південний захід. Не вперше ми фіксуємо постійну появу безпілотних літальних апаратів за 5-10 км від румунського кордону. Тобто безпілотний апарат оперативно-тактичного рівня у такий спосіб провокує також країни НАТО», – розповів Ігнат.

Нагадаємо, сьогодні вранці росія знову масово атакувала регіони України ракетами і дронами. Силам ППО вдалося збити 44 із понад 50 випущених крилатих ракет.

У МВС Молдови повідомили, що російська ракета, збита українською системою ППО, впала у північній частині населеного пункту Наславча у Молдові, розташованого на кордоні з Україною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: