В ОПУ та МЗС відреагували на масовану ракетну атаку рф

Читать на русском
В Офісі президента нагадали про затягування передачі Україні ППО, а в МЗС назвали справжні цілі таких ракетних ударів рф по інфраструктурі.

В Офісі президента нагадали про наслідки затягування передачі Україні систем ППО, а в МЗС назвали справжні цілі таких ракетних ударів по інфраструктурі.

Зокрема, свої коментарі оприлюднили радник голови ОПУ Михайло Подоляк та голова МЗС Дмитро Кулеба у Twitter.

ЗСУ під час ранкової атаки збили 44 з 50 крилатих ракет рфППО України збила 44 із понад 50 російських ракет, запущених сьогодні вранці по об'єктах інфраструктури.

«Черговий масований каскадний ракетний удар по десятках міст України. Не сумніваюся, що світові цікаво дивитися на масові руйнування, заморожування цілої країни в прямому ефірі, а потім всерйоз слухати переговорні пропозиції росії. І всіляко відкладатиме передачу Україні систем ППО..», – написав Подоляк.

Водночас, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав не виправдовувати ранкову масовану ракетну атаку росії на енергосистему України, називаючи це їхньою відповіддю, адже росія робить це тому, що в неї «ще є ракети та бажання вбивати українців».

Нагадаємо, окупанти сьогодні знову завдали масованих ракетних ударів по об'єктах критичної інфраструктури України.

Зокрема, під удар потрапили такі об'єкти у Києві, Харкові, Запоріжжі та Черкаській області. Також були удари по Дніпру та Павлограду.

Сили ППО збили над Україною 44 із понад півсотні російських ракет.

У Києві внаслідок ракетного удару російських окупантів пошкоджено енергетичний об'єкт, який живить близько 350 тисяч квартир. Наразі 80% Києва залишається без водопостачання.

У Харкові перебої з водою та світлом. Частково зупинився наземний транспорт та дві лініі метро.

Українців попередили про екстрені відключення електроенергії внаслідок ранкової атаки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: