Рф витратила на один удар по Україні понад 2 млн російських пенсій – Зеленський

Читать на русском
Росія намагається залишити українців без світла та тепла взимку. Зокрема, на удар витратили понад 2 мільйони пенсій росіян.
Володимир ЗеленськийФото – president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський розповів, що українська влада робить усе можливе для того, щоб дати електрику та тепло громадянам взимку. Однак російські загарбники намагаються зруйнувати життя українців.

Про це глава держави заявив у вечірньому відеозверненні.

За його словами, стабілізаційні відключення тривають у 9 регіонах України. Наразі влада робить все можливе, щоб скоротити час відключень.

Київщина може залишитися без світла на 2 тижні – ОВАМешканці Київської області можуть залишитися без електропостачання на 2 тижні. Це залежить від обстрілів російських окупантів.

Крім того, відновлювальні роботи тривають у деокупованих областях. Зокрема, на Харківщині, на Донбас та на півдні країни. На Харківщині постачання газу отримали понад 20 тисяч споживачів. Також у Вовчанську, Балаклії та інших містах відновлюються системи для теплопостачання.

«Ми маємо розуміти, що росія зробить усе, щоб руйнувати нормальність життя. Вони не зважають на видатки на енерготерор. Якщо поглянути на ціну лише вчорашнього російського удару, то застосовані ракети й дрони коштували росії в еквіваленті понад 2 млн 300 тис. середніх російських пенсій за віком. І це один удар! Місячні доходи 2 млн 300 тис. російських пенсіонерів... Замість того щоб долати бідність у своїй країні, російське керівництво витрачає все, щоб тільки не визнавати, яку історичну помилку вони зробили цією своєю війною проти України», – наголосив Зеленський.

Також президент заявив, що поінформував колегу Еммануеля Макрона про потреби в обороні. Крім того, він провів переговори з прем’єр-міністром Камбоджі, який головує в АСЕАН, країнам якої загрожують катастрофічні наслідки через російських терор.

Крім того, у Київ прибула єврокомісар з питань енергетики Кадрі Сімсон.

«Обговорили ініціативу створення такого формату, який, як військовий «Рамштайн», зможе працювати заради нашої спільної безпеки, але саме концентровано в енергетичній площині. Щось на кшталт «енергетичного Рамштайну» – кошти, технічна підтримка, трансформатори, генератори, енергоносії», – додав глава держави.

Нагадаємо, за словами Зеленського, росія регулярними атаками за допомогою ракет та дронів пошкодила в Україні близько 40% усієї енергетичної інфраструктури.

Чергова масштабна атака росії на енергооб'єкти України сталася 31 жовтня. У Кабміні розповіли про наслідки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: