«Завжди є небезпека»: путін зізнався, чи зважиться на ядерний удар по Україні

Читать на русском
Лідер країни агресора володимир путін запевнив, що нібито «росії не потрібен ядерний удар по Україні, сенсу немає – ні політичного, ні військового».

Лідер країни агресора володимир путін запевнив, що нібито «росії не потрібен ядерний удар по Україні, сенсу немає – ні політичного, ні військового».

Водночас, під час виступу на засіданні дискусійного клубу «Валдай» він відзначив, що поки ядерна зброя існує, завжди буде небезпека її застосування. Також путін уточнив, що нібито лише натякав на можливий ядерний удар.

«Дивіться, поки ядерна зброя існує, завжди є небезпека її застосування. Перше. Друге – мета сьогоднішньої суєти навколо ядерних загроз та застосування ядерної зброї дуже примітивна. Ось цей диктат західних країн, їхня спроба натиснути на нейтральні чи дружні країни закінчується нічим, і вони шукають аргументи, щоб переконати дружні нам чи нейтральні держави в тому, що треба всім разом протистояти росії», - заявив путін.

«Що відбувається насправді. Ми ініціативно нічого ніколи не говорили про можливість застосування ядерної зброї, а лише натяками відповідали на заяви, з якими виступали західні лідери», – зазначив диктатор.

Також він висловився про заяви очільника міноборони росії про нібито підготовку Україною «брудної бомби».

«Ми неспроста сказали про «брудну бомбу», яку створює Київ, навіть знаємо, де вона приблизно розробляється, я доручив Шойгу обдзвонити закордонних колег і попередити їх про загрозу цій провокації. Київ зараз робить все, щоб замістити сліди її підготовки», - зазначив лідер країни-агресора.

Нагадаємо, 26 жовтня рф провела тренувальні пуски балістичних ракет з ядерними боєголовками.

ЗМІ повідомили про те, що росія ініціювала засідання Ради безпеки ООН для обговорення питання про «брудну бомбу», яку нібито створює Україна, але при цьому не надала жодних доказів на цю тему.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: