Якщо рф застосує ядерну зброю, відповідь буде міжнародною – Пентагон

Читать на русском
У разі застосування рф ядерних компонентів у війні проти України, кремль отримає «серйозну відповідь», й не тільки з боку США.

У разі застосування рф ядерних компонентів у війні проти України, кремль отримає «серйозну відповідь», й не тільки з боку США.

Про це міністр оборони США Ллойд Остін публічно попередив кремлівське керівництво під час пресконференції у Пентагоні, пише Укрінформ.

«Завжди є небезпека»: путін зізнався, чи зважиться на ядерний удар по УкраїніЛідер країни агресора володимир путін запевнив, що нібито «росії не потрібен ядерний удар по Україні, сенсу немає – ні політичного, ні військового».

«Якщо це відбудеться (застосування росіянами ядерної зброї – ред.), ви побачите дуже серйозну відповідь міжнародної спільноти», – заявив міністр оборони США.

Він підкреслив, що це питання є вкрай важливим для світової спільноти, оскільки йдеться про ризик ядерного удару вперше за останні більш ніж 70 років, й це потенційно може змінити ситуацію для світу в цілому.

«Навіть розмови щодо застосування такої зброї є небезпечними та безвідповідальними», - зауважив Остін.

Нагадаємо, 26 жовтня росія провела тренувальні пуски балістичних ракет з ядерними боєголовками.

ЗМІ повідомили про те, що росія ініціювала засідання Ради безпеки ООН для обговорення питання про «брудну бомбу», яку нібито створює Україна, але при цьому не надала жодних доказів на цю тему.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: